Glimt fra krigen i Vennesla

Odd Arild Nordli og Bjarne Grundetjern var invitert til historielaget for å fortelle om 2.verdenskrig sett fra Vennesla. Og med pågående krig i Ukraina var det et alvorlig bakteppe denne kvelden. Og en meget fulltallig forsamling fikk en tankevekkende opplevelse. Underveis i filmen byttet foredragsholderen plass en stund uten at kameraet fulgte med, men lyden er der.

Datering: 2023

Fotograf: Øyvind Bakken


Se også...
Synnøve Rødal forteller.
Se denne filmen ›
Synnøve Rødal forteller.

Synnøve Rødal var tjenestejente på Vigeland Hovedgård hos Hawkshaw familien. I samtale med Arne Krogstad og Angelo Tambini. Her i et opptak fra 1992.

Ei bu til Jørdis
Se denne filmen ›
Ei bu til Jørdis

Jørdis Hodnemyr ble 13.12.2022 hedret ved å få sitt navn på en julebod i Julegada i Vennesla. Det kom en bred omtale av alt hun har bidradd med gjennom mange tiår. Vi i historielaget hadde foreslått Jørdis med begrunnelse av at hun har vært med siden starten i 1983, flere år i styret og også leder av laget. I 20 år har hun pratet til alle bygdas 3.klasser i programmet fra Ull til klær som vi har filmet tidligere og også ligger i filmarkivet. Vi er stolte av å ha Jørdis med på laget, og legger ut film fra utnevnelsen.

Venneslafilm Del 1 1990 tallet
Se denne filmen ›
Venneslafilm Del 1 1990 tallet

Del 1 fra 1990 tallet i den store serien av bygdefilmer som Olav Strandberg samlet inn klipp til, redigerte og ga ut. Et stort stykke arbeid som vi har fått lov å dele på Vennesla historielags nettside som er gjort offentlig tilgjengelig.