Venneslafilm 1960 tallet Del 1

Her kommer del 1 fra 1960 tallet . Olav Strandbergs flotte samling av filmklipp fra bygda vår. Mellom hvert kapittel var det originalt reklameklipp. Disse er etter ønske klippet bort. Vi i Vennesla historielag er svært takknemlige for at vi får lov å dele disse filmene. Mange har nok kjøpt disse den gang de utkom, men de fleste ser nok disse for første gang. I skrivende stund 15.1. 2021 kan nevnes at en del fra 1950 på 6 uker har passert 580 seere, så behovet der ute er stort, og det gleder oss. Flere vil følge i tiden som kommer

Datering: 1960

Fotograf: Olav Strandbergs samling

Ei bu til Jørdis
Ei bu til Jørdis

Jørdis Hodnemyr ble 13.12.2022 hedret ved å få sitt navn på en julebod i Julegada i Vennesla. Det kom en bred omtale av alt hun har bidradd med gjennom mange tiår. Vi i historielaget hadde foreslått Jørdis med begrunnelse av at hun har vært med siden starten i 1983, flere år i styret og også leder av laget. I 20 år har hun pratet til alle bygdas 3.klasser i programmet fra Ull til klær som vi har filmet tidligere og også ligger i filmarkivet. Vi er stolte av å ha Jørdis med på laget, og legger ut film fra utnevnelsen.

Øystein R Woxeng
Øystein R Woxeng

Øystein R Woxeng, biblioteksjef, kulturpersonlighet, politiker kan nevnes. Her i samtale med Arne Krogstad.

Nils Martinius Justvik i historielaget mars 2023.
Nils Martinius Justvik i historielaget mars 2023.

Nils Martinius Justvik besøkte Vennesla historielag 30. mars 2023 med tema Fra synd til Guds gave. Konflikten mellom idrett og kristendom med særlig vekt på tida etter 2.verdenskrig. Et interessant tema med en ypperlig forteller. Applausen forsvant under redigeringen, men den var heftig og begeistret.