Ei bu til Jørdis

Jørdis Hodnemyr ble 13.12.2022 hedret ved å få sitt navn på en julebod i Julegada i Vennesla. Det kom en bred omtale av alt hun har bidradd med gjennom mange tiår. Vi i historielaget hadde foreslått Jørdis med begrunnelse av at hun har vært med siden starten i 1983, flere år i styret og også leder av laget. I 20 år har hun pratet til alle bygdas 3.klasser i programmet fra Ull til klær som vi har filmet tidligere og også ligger i filmarkivet. Vi er stolte av å ha Jørdis med på laget, og legger ut film fra utnevnelsen.

Datering: 2022

Fotograf: Øyvind Bakken

Sven Olav Stiansen - Her er mitt liv
Sven Olav Stiansen - Her er mitt liv

Sven Olav Stiansen er den andre i Vennesla historielags serie «Dette er ditt liv» i samtale med Ove Holmquist Arntzen, på Venneslastua 29. november 2022. Sven Olav har vært både skihopper, næringsdrivende og ikke minst musiker. I 2023 er det 60 år siden han startet det populære bandet Showmakers. Han er også far til Jorun Stiansen som vant Idol i 2005.

Venneslafilm 1980 tallet Del 2
Venneslafilm 1980 tallet Del 2

Her presenterer vi del 2 fra 1980 tallet. Olav Strandbergs flotte arbeid gjennom mange år med innsamling av filmklipp fra bygda vår, og har ført til en viktig samling som dokumenterer bygda fra 1950 tallet og framover mot vår tid.

Venneslafilm Del 1 80 tallet
Venneslafilm Del 1 80 tallet

Her er del 1 fra 1980 tallet av Olav Strandbergs store serie av bygdefilmer som vi har fått lov å dele