Venneslafilmen fra 1951.

Olav Strandberg har gjort et uvurderlig arbeid med innsamling og digitalisering av lokalt filmstoff. Og vi har vært så heldige å få lov å dele denne filmskatten med dere, og vil i året som kommer (2021) dele VENNESLAFILMER på nettstedet vårt, men kommer her med en smakebit. Dette er den første filmen som ble produsert i 1951, og er digitalisert fra 16mm film. Når nye filmer kommer vil de bli samlet i en egen kategori i filmarkivet hvor Olav’s enorme arbeid vil bli samlet - og prissatt.

Datering: 1950-tallet

Fotograf: Olav Strandbergs filmsamling


Se også...
Jazz på Løa
Se denne filmen ›
Jazz på Løa

Vennesla har hatt mange dyktige musikere, og mange har holdt på i flere 10år og er fortsatt aktive. Så da er det flott å kunne ta en tur tilbake til gamle Løa en gang på 90 tallet, nærmere bestemt 1998. Fra venstre på gitar Rolf Holmquist Arntzen, Trombone Steinar Robstad, trommer Kai Gunnufsen, trompet Roald Olsen, bass Ole Louis Lilløy, og solist Bente Worren Larsen.

Olav Einstabland forteller.
Se denne filmen ›
Olav Einstabland forteller.

Tor Skomedal, Yngvar Hannevik hadde en prat med Olav Einstabland (90 år) Vidar Abrahamsen stod bak kamera.

Kor og kåseri på Vigeland hovedgård
Se denne filmen ›
Kor og kåseri på Vigeland hovedgård

Arne Krogstad har filmet fra et av mange arrangementer på Vigeland hovedgård etter at restaureringsarbeidet var gjort, og her får vi koret Kor som helst, samt kåseri av Sturla Ertzeid. I tillegg var det bygdeutstilling.