Fra ull til klær.

Ildsjeler i Vennesla historielag tar imot alle bygdas tredjeklasser på bygdemuseet 4 dager i oktober. Noen har holdt på i åresvis, men heldigvis dukker det stadig opp nye som ser verdien av dette programmet og vi takker og bukker for all god hjelp. Men vi kan ikke unngå å nevne Jørdis Hodnemyr. Hun har vært krumtappen i snart 2 tiår. Vi har unnlatt å filme noe særlig av barna annet i korte glimt, og etter avtale med lærer.

Datering: 2021

Fotograf: Øyvind Bakken


Se også...
Gangvei til Hunsøya
Se denne filmen ›
Gangvei til Hunsøya

Gangveien over Snekkerplassen og inn til Hunsøya. På veien inn blir vi møtt med flotte plakater med bilder og tekst over fabrikkens historie. Det aller siste bildet på vei inn viser til den nye framtida for området. Et flott tiltak som hever turen inn mange hakk! Et flott tiltak.

Mi kjæme heim
Se denne filmen ›
Mi kjæme heim

Sangen og videoen ble laget til Venneslas 150 årsjubileum

Venneslafilm 1960 tallet Del 1
Se denne filmen ›
Venneslafilm 1960 tallet Del 1

Her kommer del 1 fra 1960 tallet . Olav Strandbergs flotte samling av filmklipp fra bygda vår. Mellom hvert kapittel var det originalt reklameklipp. Disse er etter ønske klippet bort. Vi i Vennesla historielag er svært takknemlige for at vi får lov å dele disse filmene. Mange har nok kjøpt disse den gang de utkom, men de fleste ser nok disse for første gang. I skrivende stund 15.1. 2021 kan nevnes at en del fra 1950 på 6 uker har passert 580 seere, så behovet der ute er stort, og det gleder oss. Flere vil følge i tiden som kommer