Vennesla historielag på Radio Loland

10.mars 2021, var Kåre Lie og Øyvind Bakken i radiostudio på Radio Loland for å fortelle litt om historielaget, men mest om nettsiden og sidens innhold. For at dere skal slippe kun lyd er det lagt til en del bilder som viser et lite tverrsnitt over det som finnes. For å få info om bildene må du gå inn på nettsiden til historielaget. https://www.venneslahistorielag.org/ Der finner dere bilder, lesestoff, filmer og mye mere. Takk til alle dom har gitt oss bilder, uten dere ingen nettside.

Datering: 2021

Fotograf: Øyvind Bakken

Historieinteressert tannlege.
Historieinteressert tannlege.

Kåre Djupesland, tannlege i bygda gjennom flere tiår forteller litt om sin virksomhet. Kåre har også stått for oppbygging av et tannlegekontor fra 50 tallet i en utstilling for Vennesla historielag på Vennesla skolemuseum, og tar oss med på «opplæring» Filmet i 2020. Dessverre en del støy fra trafikken på utsiden.

Vennesla historielag, møte 21.2.1990
Vennesla historielag, møte 21.2.1990

Med jevne mellomrom hentes det inn kåsører utenfra, og en som ofte har besøkt Vennesla er Sturla Ertzeid. Her kåserer han om krigsårene da han besøkte Vennesla historielag 21.februar 1990

Fra ull til klær.
Fra ull til klær.

Ildsjeler i Vennesla historielag tar imot alle bygdas tredjeklasser på bygdemuseet 4 dager i oktober. Noen har holdt på i åresvis, men heldigvis dukker det stadig opp nye som ser verdien av dette programmet og vi takker og bukker for all god hjelp. Men vi kan ikke unngå å nevne Jørdis Hodnemyr. Hun har vært krumtappen i snart 2 tiår. Vi har unnlatt å filme noe særlig av barna annet i korte glimt, og etter avtale med lærer.