Historien om Liberty av Vennesla.

Fra vrak til svane. Ungdommens båtprosjekt i Vennesla. Båten ble bygd i Høllen i 1933, og fram til ca 1980 ble den brukt til fiske. I 1982 fant Arne Bang båten som vrak ved Justøya, Kjøpt av Vennesla kommune og brakt til Vennesla. Der ble den restaurert av arbeidsledig ungdom, og i 1987 var den ferdig. Så ble den i flere år brukt som skoleskip for skolene i bygda.

Datering: 1980-tallet

Fotograf: Arne Krogstad


Se også...
Fra ull til klær.
Se denne filmen ›
Fra ull til klær.

Ildsjeler i Vennesla historielag tar imot alle bygdas tredjeklasser på bygdemuseet 4 dager i oktober. Noen har holdt på i åresvis, men heldigvis dukker det stadig opp nye som ser verdien av dette programmet og vi takker og bukker for all god hjelp. Men vi kan ikke unngå å nevne Jørdis Hodnemyr. Hun har vært krumtappen i snart 2 tiår. Vi har unnlatt å filme noe særlig av barna annet i korte glimt, og etter avtale med lærer.

Egdene detektorlag
Se denne filmen ›
Egdene detektorlag

Undersøkelse av prestegårdstomta for fortidsminner. Undersøkelsene ble gjort våren 2020.

Vennesla nye kirke (lydklipp)
Se denne filmen ›
Vennesla nye kirke (lydklipp)

Her forteller Gudmund Sagen i et lydopptak om prosessen rundt bygdas nye kirke som sto klar i 2022. Gudmund sto på sammen med mange andre frivillige for å få til dette etter mange års jobbing. Den gamle kirka fra 1830 hadde vært omtalt som for liten i generasjoner, og ønske om en arbeidskirke som kunne huse aktiviteter av mange slag hadde stått på ønskelista over lang, lang tid, og endelig. Her er historien.