Venneslafilm 1950 tallet Del 2

Film del 2 fra 1950 tallet. En ny film fra det store prosjektet til Olav Strandberg. I åresvis holdt han på med innsamling av filmklipp fra hele bygda og som ble til en lang serie som vi har fått gleden av å dele.

Datering: 1950-tallet

Fotograf: Olav Strandbergs filmsamling


Se også...
Venndøler i Leeds
Se denne filmen ›
Venndøler i Leeds

I Vennesla er det et 70 talls medlemmer som er lidenskapelig opptatt av fotballklubben Leeds, men dessverre ikke har kunnet komme på kamp hverken i 2020 eller 2021. Venneslaklubben er direkte tilknyttet den engelske fanklubben som egen gruppe. Første offisielle turen gikk tilbake i 1999, og da med Torfinn Omdal som primus motor. Noen av de særs aktive nå er Dag Willy Olsen, Øyvind Øyna, Rune Djupesland og Steinar Skårdal som vi ser på filmsnutten. De to sistnevnte har sammen med andre venndøler også sin egen flis gravert på «golvet.» til monumentet til lagets største sønn Billy Bremner. Når de kommer på tur, står det innelåst en gitar klar til bruk når supporterne skal igang, og den eier Steinar Skårdal, og festen kan begynne. 1.mai helga er en helg de ofte blinker seg ut for å reise på kamp, og her er en snutt fra 2019.

Med historielaget på vandring i Øvrebø.
Se denne filmen ›
Med historielaget på vandring i Øvrebø.

Vennesla historielag hadde en fin høstdag 21.september 2012 tatt turen til Øvrebø for å vandre på gamle stier og historien om disse. Arne Krogstad filmet.

Vennesla historielag på Bommen Olsok 2006
Se denne filmen ›
Vennesla historielag på Bommen Olsok 2006

Film fra Olsokfeiring på Bommen 2006 hvor bl.a Sturla Ertzeid kåserer.