Vennesla historielag, veterantreff.

Torvald Hellum innledet om oppstarten av laget i 1983. I samtalen etter deltok han,samt den første formannen Egil Lie, og øvrige styremedlemmer Åse Voreland og Arne Krogstad I tillegg til dagens leder Øyvind Bakken. Dato for møtet 30.1 2020

Datering: 2020

Fotograf: Øyvind Bakken

Venneslafilmen fra 1951.
Venneslafilmen fra 1951.

Olav Strandberg har gjort et uvurderlig arbeid med innsamling og digitalisering av lokalt filmstoff. Og vi har vært så heldige å få lov å dele denne filmskatten med dere, og vil i året som kommer (2021) dele VENNESLAFILMER på nettstedet vårt, men kommer her med en smakebit. Dette er den første filmen som ble produsert i 1951, og er digitalisert fra 16mm film. Når nye filmer kommer vil de bli samlet i en egen kategori i filmarkivet hvor Olav’s enorme arbeid vil bli samlet - og prissatt.

Besteforeldre i skolen
Besteforeldre i skolen

1980 tallet i Torridal og Vennesla. Fra et skoleprosjekt i Vennesla og Torridal. Laget av Torvald Slettebø på oppdrag for Kirke og undervisningsdepartementet antagelig midt på 1980 tallet. Filmen ble i sin tid vist i beste sendetid på NRK. Torridal historielag har delt denne filmen. Se denne filmen, for her får vi gjensyn med flotte personer som mange av oss kjenner!!

Synnøve Rødal forteller.
Synnøve Rødal forteller.

Synnøve Rødal var tjenestejente på Vigeland Hovedgård hos Hawkshaw familien. I samtale med Arne Krogstad og Angelo Tambini. Her i et opptak fra 1992.