Venneslafilm Del 1 1990 tallet

Del 1 fra 1990 tallet i den store serien av bygdefilmer som Olav Strandberg samlet inn klipp til, redigerte og ga ut. Et stort stykke arbeid som vi har fått lov å dele på Vennesla historielags nettside som er gjort offentlig tilgjengelig.

Datering: 1990-tallet

Fotograf: Olav Strandbergs samling


Se også...
Vennesla historielag på Radio Loland
Se denne filmen ›
Vennesla historielag på Radio Loland

10.mars 2021, var Kåre Lie og Øyvind Bakken i radiostudio på Radio Loland for å fortelle litt om historielaget, men mest om nettsiden og sidens innhold. For at dere skal slippe kun lyd er det lagt til en del bilder som viser et lite tverrsnitt over det som finnes. For å få info om bildene må du gå inn på nettsiden til historielaget. https://www.venneslahistorielag.org/ Der finner dere bilder, lesestoff, filmer og mye mere. Takk til alle dom har gitt oss bilder, uten dere ingen nettside.

Venneslafilmen fra 1951.
Se denne filmen ›
Venneslafilmen fra 1951.

Olav Strandberg har gjort et uvurderlig arbeid med innsamling og digitalisering av lokalt filmstoff. Og vi har vært så heldige å få lov å dele denne filmskatten med dere, og vil i året som kommer (2021) dele VENNESLAFILMER på nettstedet vårt, men kommer her med en smakebit. Dette er den første filmen som ble produsert i 1951, og er digitalisert fra 16mm film. Når nye filmer kommer vil de bli samlet i en egen kategori i filmarkivet hvor Olav’s enorme arbeid vil bli samlet - og prissatt.

Høie fabrikker gjennom 150 år.
Se denne filmen ›
Høie fabrikker gjennom 150 år.

Filmen er delt fra Torridal historielag. Det var gjennom mange år mange venndøler som hadde sin arbeidsplass her,og nok vil sette pris på gjensyn med sin gamle arbeidsplass.