Morten Olsen, foredrag i Kulturuka 2020

I kulturuka i Vennesla 2020 holdt arkeolog Morten Olsen et interessant foredrag om fortidsminner og funn bl.a i bygda vår. Mye av det han prater om på filmen samt masse annet er i disse dager (januar 2021) ute i bokform. Den historiske gården på Agder. Boka er rikelig illustrert med fotos av Ingvald Ingebretsen.

Datering: 2020

Fotograf: Håkon Reinertsen

Vennesla historielag på Radio Loland
Vennesla historielag på Radio Loland

10.mars 2021, var Kåre Lie og Øyvind Bakken i radiostudio på Radio Loland for å fortelle litt om historielaget, men mest om nettsiden og sidens innhold. For at dere skal slippe kun lyd er det lagt til en del bilder som viser et lite tverrsnitt over det som finnes. For å få info om bildene må du gå inn på nettsiden til historielaget. https://www.venneslahistorielag.org/ Der finner dere bilder, lesestoff, filmer og mye mere. Takk til alle dom har gitt oss bilder, uten dere ingen nettside.

Vennesla historielag 13.november 1986
Vennesla historielag 13.november 1986

Fra tid til annen har historielaget besøk av foredragsholdere andre steder fra denne kvelden på Vigeland Brugs festlokale var det søgnemannen Laurits Repstad som kåserte, og temaet var Spesielle trekk ved kulturlivet i Vennesla i historisk perspektiv.

Venneslafilmen fra 1951.
Venneslafilmen fra 1951.

Olav Strandberg har gjort et uvurderlig arbeid med innsamling og digitalisering av lokalt filmstoff. Og vi har vært så heldige å få lov å dele denne filmskatten med dere, og vil i året som kommer (2021) dele VENNESLAFILMER på nettstedet vårt, men kommer her med en smakebit. Dette er den første filmen som ble produsert i 1951, og er digitalisert fra 16mm film. Når nye filmer kommer vil de bli samlet i en egen kategori i filmarkivet hvor Olav’s enorme arbeid vil bli samlet - og prissatt.