Osmund Faremo besøker historielaget.

Osmund Faremo besøkte Vennesla historielag på årsmøtet 2.mars i 1988. Faremo satt i tysk fangenskap under krigen og det forteller han om her.

Datering: 1988

Fotograf: Arne Krogstad


Se også...
Fra ull til klær.
Se denne filmen ›
Fra ull til klær.

Ildsjeler i Vennesla historielag tar imot alle bygdas tredjeklasser på bygdemuseet 4 dager i oktober. Noen har holdt på i åresvis, men heldigvis dukker det stadig opp nye som ser verdien av dette programmet og vi takker og bukker for all god hjelp. Men vi kan ikke unngå å nevne Jørdis Hodnemyr. Hun har vært krumtappen i snart 2 tiår. Vi har unnlatt å filme noe særlig av barna annet i korte glimt, og etter avtale med lærer.

Bomfuten.
Se denne filmen ›
Bomfuten.

I 1995 satt Vennesla ungdomslag opp skuespillet Bomfuten i 3 akter i samarbeid med Vennesla historielag. Skuespillet ble skrevet av Trygve Jortveit som har hatt en finger med i spillet i mye av det historielaget har bedrevet gjennom mange, mange år.

Venneslafilm 1960 tallet Del 1
Se denne filmen ›
Venneslafilm 1960 tallet Del 1

Her kommer del 1 fra 1960 tallet . Olav Strandbergs flotte samling av filmklipp fra bygda vår. Mellom hvert kapittel var det originalt reklameklipp. Disse er etter ønske klippet bort. Vi i Vennesla historielag er svært takknemlige for at vi får lov å dele disse filmene. Mange har nok kjøpt disse den gang de utkom, men de fleste ser nok disse for første gang. I skrivende stund 15.1. 2021 kan nevnes at en del fra 1950 på 6 uker har passert 580 seere, så behovet der ute er stort, og det gleder oss. Flere vil følge i tiden som kommer