Venndøler i Leeds

I Vennesla er det et 70 talls medlemmer som er lidenskapelig opptatt av fotballklubben Leeds, men dessverre ikke har kunnet komme på kamp hverken i 2020 eller 2021. Venneslaklubben er direkte tilknyttet den engelske fanklubben som egen gruppe. Første offisielle turen gikk tilbake i 1999, og da med Torfinn Omdal som primus motor. Noen av de særs aktive nå er Dag Willy Olsen, Øyvind Øyna, Rune Djupesland og Steinar Skårdal som vi ser på filmsnutten. De to sistnevnte har sammen med andre venndøler også sin egen flis gravert på «golvet.» til monumentet til lagets største sønn Billy Bremner. Når de kommer på tur, står det innelåst en gitar klar til bruk når supporterne skal igang, og den eier Steinar Skårdal, og festen kan begynne. 1.mai helga er en helg de ofte blinker seg ut for å reise på kamp, og her er en snutt fra 2019.

Datering: 2019

Fotograf: Gerd Signe Eieland


Se også...
Venneslafilm,musikklivet i Vennesla Del 1
Se denne filmen ›
Venneslafilm,musikklivet i Vennesla Del 1

En ny film i samlingen av bygdefilmer som Olav Strandberg samlet inn klipp til og satte sammen for å fortelle bygdas historie. Og nå er det musikklivet det handler om.

Setesdalsbanen anno 1900
Se denne filmen ›
Setesdalsbanen anno 1900

3 koselige minutter med Vennesla ungdomslag på tur med Setesdalsbanen i 1993 med år 1900 som bakteppe.

Venneslafilm 1970 tallet Del 1
Se denne filmen ›
Venneslafilm 1970 tallet Del 1

Vi har gleden av å presentere del 1 fra 1970 tallet i den lange rekken av bygdefilmer som Olav Strandberg ga ut først på VHS deretter på DVD og Blue Ray. Nå kan vi dele den med interesserte i inn og utland. Dette er en skatt både i nåtid og i framtid - så snurr film