Drosjene oppstilt foran drosjesentralen på begynnelsen av 80-tallet. Sjåførene er fra venstre Helge Andersen, Bjørger Mushom, Erling Fjellestad, Asbjørn Nilsen, Øyvind Rølland, Trygve Rølland, Bjarne Nesheim, John Salvesen og Erling Fredriksen.

Mona Rakkestad som jobbet på Essoen fra 1981 til 1986 og fikk god kjennskap til drosjesentralen, kommer med disse opplysningene:
Når det gjelder drosjene, så er de 2 øverste av modellen Datsun 280C. Det var bare 3 stykker av disse i Agder løyvedistrikt. De var opprinnelig bestilt til USA, men kom ikke lenger enn til Kristiansand. Det skyldes en blanding av utfordringer med toll og frakt.
Fasilitetene i bua, så var ikke de all verden. De hadde en vask med kaldt vann, kaffetrakter, telefon, noen sitteplasser og en sengeplass til den som hadde langvakta, som lå der om natta. Toalett var der ikke, noe som kunne være utfordrende.
Sjåførene hadde avtale med Røde Kors om å kjøre ambulansen. Det var den som stod for tur som måtte kjøre. Først måtte nøkkelen til bilen hentes på sentralen. Sjåføren måtte hive på seg ambulansefrakken . Deretter bar det over veien og forbi Fredensborg der ambulansen hadde garasje. Deretter måtte portøren hentes, så det tok litt tid før man var klar.
Datering:
1980-tallet
Fotograf:
Ukjent

Bilde (nr. 4045) har blitt vist 73 ganger siden
15. november 2023.


Send henvendelse Er informasjonen om dette bildet mangelfull?

Offentlig bruk av bilder tillates ikke uten godkjenning fra Vennesla historielag. Hvis du ønsker å bruke bildet, klikk på «Send henvendelse» i firkanten ovenfor, og fortell hva bildet ønskes brukt til, og du vil få tilbakemelding fra oss i løpet av få dager.